Boksen als therapie bij ptss, burnout, stress en overspannenheid. Nieuw en zeer effectief bij het verwerken van traumatische ervaringen, verdriet en stress. Mentaal weer fit worden door fysieke inspanning. Tegenwoordig doen we meer met ons hoofd dan met ons lichaam. Angst, woede, verdriet en onverwerkte emoties raken we niet kwijt door alleen stil te zitten. BoxingTherapy zet boksen in als fysieke vorm van therapie. Door heel gericht de kracht van het lichaam komt er weer balans. Wat voor veel resultaat zorgt in korte tijd.. Onder leiding van een gecertificeerde Boxing-coach versterkt deze lichaamsgerichte therapie het zelfvertrouwen. En helpt  het om negatieve gevoelens om te zetten in een meer positieve kijk op het leven.

Boksen als therapie

Negatieve gevoelens en emoties zorgen voor een laag zelfbeeld en belemmeren een goed functioneren in gezin, werk en maatschappij. Veel mensen zoeken uitsluitend hulp in klassieke vormen van therapie bij traumaverwerking zoals bijvoorbeeld EMDR, cognitieve gedragstherapie of vormen van online therapie. BoxingTherapy is een waardevolle aanvulling op deze vormen van therapie omdat zowel lichaam als geest worden aangesproken en getraind.

Door een intensieve training worden je diepere gevoelens losgemaakt en raak je opnieuw in balans. Je leert contact te maken en grenzen te stellen en ben je in staat om te incasseren, maar ook uit te delen. BoxingTherapy laat je dus vooral voelen wat er in je lichaam gebeurt, maar leert je op een bijzondere manier omgaan met spanningen en belemmeringen in je persoonlijk functioneren.

BoxingTherapy is bovendien een goede uitlaatklep voor tal van negatieve gevoelens en wordt daarom ook ingezet bij allerlei vormen van gedrags- en communicatieproblemen. Het verschil met Personal Boxing is dat BoxingTherapy één op één is en vooral gericht op focus, techniek en het (h)erkennen van de fysieke en mentale grenzen. In plaats van op kracht, snelheid, zoveel mogelijk en de grens te verleggen. Daarom is het heel goed inzetbaar bij burnout, ptss, overspannenheid.

Locatie

Wij trainen graag buiten! Op het strand, in het park of waar we maar de ruimte hebben. De locatie is altijd in overleg, in de regio Beverwijk – Haarlem zijn we flexibel qua locatie. In het najaar trainen we meestal bij onze indoorlocatie, de sportschool RGYM in Beverwijk. Bokshandschoenen hoef je niet te hebben, wij hebben al het materiaal wat nodig is.

Wil jij al die negatieve gevoelens weer omzetten in iets positiefs en weer mentaal fit worden? Met een fysieke vorm van therapie? Meld je aan voor je eerste BoxingTherapy via het contactformulier.