BoxingYoga – boksen en yoga samen

BoxingYoga™ is een actieve vorm van yoga die in 2012 ontstaan is in Londen. Oorspronkelijk is boxingyoga bedoeld als aanvulling op reguliere bokstrainingen.  Ontstaan vanuit de behoefte om boksers beter te laten presteren, blessures te voorkomen en/of sneller te laten genezen. Het is een training die ervoor zorgt dat vechtsporters, atleten en overige sporters hun mentale en fysieke kracht leren verbeteren. Ook het maximaliseren van de sportprestaties en het bereiken van een optimale gezondheid is een positief gevolg van deze bijzondere vorm van yoga.

Wat doet BoxingYoga™:

  • Ontwikkel je een gezond en krachtig lichaam;
  • Verbeter je je coördinatie, balans en mind-body awareness;
  • Leer je goed te ademen voor een sterke mentale focus;
  • Verkort je de herstelperiode van blessures en helpt het blessures te voorkomen
  • Begrijp je beter de discipline die een bokser nodig heeft;
  • Verkort je de herstelperiode van blessures en helpt het blessures te voorkomen
  • Schep je mentaal een sterke en positieve houding.

Boxingyoga als workout

Een boxingyoga workout is een non-contact training, waarbij je in slow-motion een aantal boksbewegingen maakt en diverse stretches doet, die techniek, beweging en houding verbeteren. Je bent continue bezig om specifieke yogaposes uit te voeren met houdingen die rechtstreeks geïnspireerd zijn door het boksen. Een boxingyoga workout duurt 60 minuten en bestaat uit 12 rondes. Gedurende elke ronde wordt er niet alleen gewerkt aan het verbeteren van de spierkracht van armen, benen, rug en core, maar ook aan een betere balans, coördinatie en flexibiliteit van het hele lichaam.

Ook als je niet bokst is BoxingYoga™ een mooie vorm van beweging en manier om te leren focussen. Een actieve vorm van yoga en geschikt voor iedereen, beginner of gevorderde, man of vrouw. Goed in te zetten als training of workshop voor bedrijven of teams. Een perfecte aanvulling op onze workshop Box’n Business overigens. Wil je meer weten neem contact op met Kathelijne.