Power of Boxing is opgericht en wordt gerund door Kathelijne Lokker, boxingcoach en mentalcoach. Ontstaan vanuit de gedachte dat ieder mens in staat is om onder alle omstandigheden de regie te voeren over zijn of haar eigen leven. Power of Boxing helpt je om mentaal en fysiek sterker te worden. Door het beoefenen van een bijzondere stijl van boksen. Waarbij de nadruk niet ligt op het fysieke contact, maar op een fullbody work-out. Daardoor geschikt voor iedereen, jong en oud. De aandacht ligt op focus en rust in de workout.

Kathelijne Lokker, boxingcoach

Mijn opleiding tot bokstrainer heb ik gevolgd aan de Hatton Academy in Engeland en geaccrediteerd als Pad-instructor door de Engelse boksbond. Daarnaast ben ik gecertificeerd docent Poweryoga en BoxingYoga .

Bovenstaand combineer ik met mijn werkzaamheden als ambulanceverpleegkundige. Mijn werkzaamheden als ambulance-verpleegkundige maken dat ik dagelijks in contact kom met levensbedreigende situaties.  Daarmee ervaar ik vaak dat de dood sneller is dan de hulp die geboden kan worden.

Boksen helpt mij om de spanning als gevolg van deze diepgaande ervaringen te overwinnen. Met deze ervaringen heb ik BoxingTherapy ontwikkeld. In mijn omgeving zie ik veel mensen met burn-out- en ptssklachten. Boksen heeft mij geleerd dat door de focus op de techniek en jezelf in plaats van ‘doorslaan’ een goede (aanvullende) therapie kan zijn. Maar ook op zichzelf staand is het een perfecte training om de focus en grip weer terug te krijgen.

Daarnaast is het boksen ook een perfecte manier om je conditie te verbeteren, of in te zetten als teambuilding. De workouts van Power of Boxing hebben geen fullbody contact. Daarom zijn ze goed in te zetten voor meerdere doeleinden. Je hebt alleen te maken met je eigen fysiek grenzen.

hatton academy boxingyoga